Insectenhotel afgewerkt

Op dinsdag 7 maart kwamen de leerlingen van het vijfde leerjaar van de St.-Pietersschool het insectenhotel afwerken. Eerst kregen ze van Chantal een deskundige uitleg over de wilde bijen en wespen en vervolgens mochten ze aan de slag gaan. Er werden bamboe en riet op maat geknipt, leemballetjes gemaakt, gaten in houten blokken en leemstenen geboord, natuurlijke materialen bijeengezocht en het eindresultaat is het mooiste en meest geschikte insectenhotel van het land geworden! Maar dat was nog niet alles! Er werden ook 25 boompjes geplant, gekeken hoe een honingbijenkast er vanbinnen uitziet, schaapjes gevoederd en heel veel geravot. Alle kinderen gingen vuil maar ook moe en voldaan naar huis. Dankuwel juf Nele en juf Nathalie en alle kinderen van 5ls!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s