Kruidenhoek

 Dille: gaat niet samen met tomaten en wortels, gaat wel samen met ui, kolen en sla

Voor de teelt van het kruid kan gezaaid worden tussen half april en begin augustus. De afstand kan dan teruggebracht worden naar 30 x 10 cm. Na twee maanden kan de dille geoogst worden. Zaai de dille in de nazomer in potten zodat deze binnenshuis kunnen overwinteren en groen blijven.Dille is wegens de lange penwortel moeilijk te verplanten.De plant groeit het beste in de volle zon op een plekje beschut tegen de wind. De grond moet los en voedzaam zijn. Natte en koude voorjaarsgronden zijn niet geschikt. Dille houdt van kalk. Een matige bemesting met goed verteerde compost is voldoende voor de zaadteelt. Voor het telen van groen is wat meer bemesting nodig.

Goudsbloem: gaat niet samen met boontjes, gaat wel samen met aardbei, brocolli, meloen en tomaten. Gaat super goed samen met Pompoen

Koriander

Kervel

Mosterdblad mix: koolgewas maar ook kruid .

Echte Marjolein (Origanum majorana) is ook klein kruipende bijenplant en lekker kruid  voordat het in bloei staat .Aan de rand van het voedselbos.

Hondsdraf reeds van nature aanwezig in het voedselbos

watermunt7687
Watermunt

 

Watermunt heeft ook mogelijkheden langs de waterkant.

Witte munt staat ook reeds in de voedselbos

Koriander (Coriandrum sativum): Gaat super goed samen met Spinazie en beetje met wortels. zaaitijd april-juni. Koriander is familie van de schermbloemige en wordt +/-60 cm hoog. Het is een éénjarig kruid.

Oregano: Gaat super goed samen met Bloemkool en Brocolli.

Peterselie (Petroselinum crispum); gaat wel samen met bieslook, ui, wortels, mais,pepers en tomaten ; zaaitijd: februari t/m september

 

Rozemarijn: