Schuilhok

Het schuilhok is gemaakt met gerecycleerde garagepoorten en dient om de ezels die in tegenstelling tot paarden geen vochtafstotende olielaag hebben en dus ook gevoeliger voor onaflatende regen en koude zoals we die in de wintermaanden hier nogal eens kunnen hebben de nodige beschutting te geven.
Ook de kippen komen hier overnachten en hun eitjes leggen op een plekje waar kippenetende roofdieren liever niet passeren omdat ze riskeren vertrappeld te worden door een ezel die deze indringer in zijn territorium niet zal dulden.
Langs de moestuinkant is het schuilhok voor de samentuinders die de brandende zomerzon of de plensende regen even wensen te ontlopen. In het middendeel stockeren we stro voor de ezels. Aan de binnenkant en buitenkant van het schuilhok hangen verschillende nestkasten waar we reeds koolmezen, pimpelmezen, winterkoninkjes en hommels zagen uitvliegen.
Het hemelwater dat we via het dak van het schuilhok verzamelen wordt zowel gebruikt om de dieren te drenken als de grond in de moestuin te bevochtigen.
We hopen in de toekomst nog een zonnepaneeltje te plaatsen op het dak van het schuilhok om de stroomapparaten die de omheining van stroom voorzien op aan te koppelen.

terug naar plattegrond