Moestuin

Arcadia moestuin

De moestuin is opgevat als een VELT-samentuin. We kozen voor VELT als partner omdat we het belangrijk vinden om ecologisch verantwoord te leren tuinieren.
De samentuinders zijn vrijwilligers die samen op zoek gaan naar oplossingen voor de uitdagingen die het opkweken van de verschillende groenten, kruiden en kleinfruit met zich meebrengen. Iedereen is welkom in de groep.
We werken volgens het wisselteelt-principe met 10 verschillende bedden die ieder jaar in wijzerzin een plekje doorschuiven. De hoofdteelten op deze bedden zijn in wijzerzin: peulgewassen, aardappelen, wortelgewassen en knollen, vruchtgewassen, kolen, peulgewassen, aardappelen, ui/sjalot/prei, vruchtgewassen en bladgewassen.

Aan de buitenzijdes van de moestuin hebben we wat kleinfruit en kruiden staan en we experimenteren met 2 hügelbedden en een poeltje .

Omdat het terrein oorspronkelijk voedselarme zandleemgrond was verrijken we de moestuinbedden met zelfgemaakte gier, compost en mest van onze dieren..

Het regenwater vangen we gedeeltelijk op en we hebben een handpomp met oppervlaktegrondwater zodat we de gieters kunnen vullen om de grond te bevochtigen.

Meer info over VELT vind je hier en als je meer wil weten over de activiteiten en de andere samentuinen van VELT-Mechelen vind je dat op deze pagina.

terug naar plattegrond